Quina és la importància de l’aigua de la mar?
Hem de l’aigua salada és de summa importància en l’equilibri de la Terra perquè aquesta controla les temperatures de l’planeta ia més contribueix a molts cicles biogeoquímics com el cicle de l’aigua. L’aigua salada de la planeta representa el 97% de tota l’aigua que existeix.En total, hi ha 230 000 espècies marines documentades, incloent més de 16 000 espècies de peixos, i s’ha estimat que gairebé dos milions d’espècies marines encara no s’han documentado.Las espècies marines varien en grandària des microscòpiques, que inclouen plàncton i fitoplàncton que poden ser tan petites amb 0,02 micròmetres, fins a grans cetacis (balenes, dofins i marsopes) que en el cas de la balena blava arriben fins a 33 m de longitud, sent l’animal més gran.

Quin és el propòsit de la mar?
L’oceà impulsa els sistemes mundials que fan de la Terra un lloc habitable per a l’ésser humà. La nostra pluja, l’aigua potable, el temps, el clima, els litorals, gran part del nostre menjar i fins i tot l’oxigen de l’aire que respirem els proporciona i regula el mar.

Per què és important la vida submarina?
Contribueixen a la descomposició molecular i a l’eliminació de les deixalles i la contaminació, i els seus ecosistemes costaners actuen com a amortidors per reduir els danys causats per les tempestes. Mantenir la salut dels oceans ajuda en els esforços d’adaptació a l’canvi climàtic i mitigació dels seus efectes.